1educat.ro - Primul site dedicat ofertei de formare si training    

 portalul ofertei de cursuri

  Asistent  
  1educat  editor  arhiva eBYF  nr. 1 / 2001   
Oferta de cursuri, detaliată pe domenii
Planificarea carierei
Editor
Stiri, evolutii, legislatie, dictionar de termeni
Resurse utile pentru furnizorii de educatie
Asistent online
 
e'BYF
((( e d u c a t i e, t r a i n i n g,  c a r i e r a )))
e'BYF este revista electronica editata si distribuita gratuit de Asociatia pentru Excelenta in Cariera. Informatiile prezentate reflecta ofertele publice de servicii educationale/training /cariera, obtinute direct de la furnizori sau din mass-media. Reproducerea partiala sau integrala a materialelor prezentate este permisa in conditiile mentionarii sursei.

nr. 1 / 28 mai 2001

CUPRINS:
 
A.  În loc de editorial
B.  Oferta de cursuri
C.  Lectia de cariera (1)
D.  International Traineeship Exchange Program
E.  Consilierea carierei

 
 
 A. In loc de editorial
 
Dragi prieteni,
 
Iata ca am reusit sa (re)lansam eBYF-ul. Ne-am convins ca este o initiativa utila in urma numeroaselor mesaje primite de la voi. Dorim sa va multumim pentru interesul manifestat fata de initiativa organizatiei noastre.
 
Va marturisim ca am stat in cumpana in privinta relansarii revistei. Asta si ca urmare a raspunsurilor primite din partea potentialilor sponsori. Probabil ca, daca am fi oferit o repriza de fotbal (si nu avem nimic impotriva acestui sport) sau cateva "manele" la coltul Universitatii, am fi stimulat mult mai "intens" interesul.
 
Am luat decizia sa continuam prezentarea ofertei educationale pe aceasta cale. Chiar daca unele oferte sunt adresate persoanelor juridice, dumneavoastra va revine sarcina de a le alege si promova pe cele mai bune, pentru a putea fi utile, atat dumneavoastra, cat si organizatiilor din care faceti parte. Principiul egalitatii sanselor va da dreptul sa fiti informati cu "tot ce misca" pe piata ofertei educationale si noi ne-am asumat un rol, modest, de facilitator. Ne-am dori ca mult mai multe persoane, organizatii neguvernamentale, firme, institutii etc. sa promoveze educatia si excelenta in cariera. Ne dorim ca mult mai multi tineri sa aiba cariere de succes, chiar aici in Romania.
 
Pana atunci, nu uitati: Nimeni nu are grija de cariera voastra mai mult decat voi.
 
Sa auzim numai de bine.
 
Echipa e'BYF
 
P.S. Va rugam sa trimiteti pe adresa cariere@rol.ro parerile dumneavoastra si ariile educationale de interes, pentru a vi le putea prezenta in editiile viitoare.

B. Oferta de cursuri
 
1. Va prezentam agenda cursurilor organizate de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) in perioada imediat urmatoare. FDSC sustine, la cerere, sesiuni de instruire pe diverse teme de interes, in Bucuresti si in tara (in afara agendei pre-stabilite). Pentru detalii privind toate cursurile oferite, contactati Departamentul de Instruire si Consultanta al fundatiei, telefon: 01 310 01 77, fax: 01 310 01 80, e-mail: ileana-h@fdsc.ro, persoana de contact: Ileana Hargalas, coordonator cursuri.
- Managementul proiectului (9-10 iunie, 10.00-18.00). Uneori este mai usor sa obtii fonduri pentru un proiect decat sa-l duci la capat cu succes. Cum putem optimiza gestionarea unui proiect si ce abilitati sunt necesare? Care sunt elementele-cheie de care depinde succesul acestuia?
- Managementul voluntarilor (13 iunie, 10.00-18.00). Lucrati cu putini voluntari si aveti nevoie de mai multi? Nu stiti cum sa pastrati si sa motivati voluntarii in organizatie? Nu stiti cum sa puneti omul potrivit la locul potrivit? Acest curs va raspunde si la aceste intrebari si va va invata cum sa lucrati eficient cu aceasta sursa umana valoroasa. Cursul isi propune sa ofere o abordare profesionista a implicarii voluntarilor in activitatile organizatiei cu efecte benefice pe termen lung. (info Voluntar)
===
2. Skals International Summerschool (SIS) is looking for young people from around the world who are between 14 and 17 years old. The stay will take place from the 2nd to the 15th of July 2001. The purpose of this school is that young people from the whole world will obtain international knowledge in a fun and different way. The summer school will be arranged and lead by SIP-students. Read more about this on http://home.skals-efterskole.dk/sip/sis/ie/index.htm or write to: sh@skals-efterskole.dk (info Voluntar)
===
3. Serviciul Roman de Informare si Consultanta Eurodesk din cadrul EUROTIN prezinta oferta de cursuri de formare pe anul 2001 organizate de Engage! InterAct din Olanda:
- Fii pregatit pentru a fi surprins (Be Prepared to Be Surprised). Daca organizezi frecvent training-uri sau intalniri, daca ai simtit vreodata ca pauzele de cafea reprezinta partea cea mai interesanta dintr-un curs, daca te simti provocat sa experimentezi o metoda nou, creativa si dinamica sau simti nevoia sa investesti in tine si in dezvoltarea personala a ta si a echipei cu care lucrezi. atunci poti participa la acest curs organizat in perioada 7-9 septembrie 2001, in Utrecht, Olanda. Costul acestui curs este de 495 NLG (225 Euro), pranz inclus, daca lucrezi cu sau pentru o organizatie non-profit si 1.495 NLG (680 Euro), pranz inclus, daca lucrezi in sectorul guvernamental sau privat.
- Sa stii si sa te implici (To know and To Engage). Daca lucrezi cu tineri (11-30 ani), daca esti interesat  de noi cai de implicare activa si mijloace stimulative de invatare si rezolvare a  problemelor sau simti nevoia sa investesti in tine si in abilitatile tale. atunci poti participa la acest curs de teatru interactiv cu tinerii (chiar daca esti novice), care se desfasoara in perioada 26-29 octombrie 2001, in Utrecht, Olanda. Costul acestui curs este de 495 NLG (225 Euro), pranz inclus. Prin participarea la acest curs veti primi o reducere de 100 NLG (45 Euro) la cursul avansat (de mai jos).
- Sa dezvalui si sa transformi (To Unmask and To Transform). Daca lucrezi cu tineri intre 11 si 30 ani, daca ai experienta in domeniul teatrului interactiv ca mijloc educational si daca vrei sa-i descoperi adevaratul potential si sa-ti imbogatesti experienta intr-o atmosfera placuta si creativa. atunci poti participa la acest curs organizat intre 30 noiembrie - 3 decembrie 2001, in Utrecht, Olanda. Costul acestui curs este de 595 NLG (270 Euro), pranz inclus, daca nu ati participat la cursul precedent.
Persoanele fizice interesate sa participe la aceste cursuri pot beneficia de sprijin financiar din partea Uniunii Europene. Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati direct: Engage! Inter Act - Bemuurde Weerd WZ 3, 3513 BH Utrecht, Netherlands, Tel: +31 (0)30 251 3182, fax: +31
(0)30 238 7517, e-mail: interact@engage.nu; Internet: www.engage.nu/interact. (info Voluntar)
===
4. This is just to remind you that there are few days left to apply for the International Summer School ‘Gender and Politics in Central and Eastern Europe: Perspectives for Equal Opportunity Politics’, organised by Peace Institute in Ljubljana. The International Summer School will be held from September 2 to 15, 2001 in Ljubljana, Slovenia.
If you need any further information or application form you can find it in the files attached or simply contact us [e-mail: roman.kuhar1@guest.arnes.si].
Address: Peace Institute, Summer School Office, Metelkova 6, 1000 Ljubljana, Slovenia, Europe
Contact Person: Roman Kuhar, Coordinator
===
5. We welcome all high-school students interested to join us for the Bratislava Model United Nations (BratMUN) 2001 taking place in Bratislava, Slovakia. Topics include: Global warming (Environmental Committee), Nuclear disarmament (International Security Committee),    Religious tolerance (Human Rights Committee) and more!
This will be the first international BratMUN, although we have had one on a national scale, and we hope that with your help, we can make BratMUN one of the biggest MUN's of Eastern Europe. More information can be found at www.gjh.sk/~bratmun.If you have any questions, please don't hesitate to ask us; our e-mail is bratmun@nextra.sk. Contact Person: Lubos Bosak
===
6. Departamentul de cursuri scurte din cadrul ASEBUSS ofera multiple posibilitati de instruire organizatiilor care urmaresc perfectionarea personalului, organizand o gama variata de cursuri deschise destinate managerilor de varf si de nivel mediu si specialistilor interesati in probleme de management. In cadrul cursurilor adaptate (organizate la cererea unei firme), ASEBUSS realizeaza programe care sa raspunda nevoilor specifice ale diferitelor organizatii.
In perioada imediat urmatoare, vor fi organizate urmatoarele cursuri de 3 zile: Relatii publice, Finante pentru nespecialisti, Tehnici de vanzare.
Programele de certificare se deruleaza pe parcursul a 3 luni si cuprind urmatoarele domenii:
- MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE – adresat persoanelor interesate in perfectionarea sistemelor de atragere, dezvoltare si mentinere a resurselor umane din cadrul organizatiei, oferindu-le totodata posibilitatea de a studia si rezolva in echipa situatii care pot aparea in cadrul functiunii de resurse umane a organizatiei (incepe in septembrie).
- MANAGEMENTUL CALITATII – adresat managerilor si specialistilor interesati de proiectarea si implementarea sistemului de management al calitatii prin intelegerea, elaborarea si integrarea metodelor ISO 9000 (incepe in septembrie).
- EXCELENTA IN MANAGEMENT – adresat persoanelor aflate in functie de conducere de nivel mediu si superior; este un program de 6 luni, de mare cpmplexitate, cu un mix ideal intre teorie si practica in care cursantii beneficiaza de profesori remarcabili, dotari si resurse deosebite, care stimuleaza interactivitatea, dar si competitivitatea (incepe in ianuarie).
Pentru detalii: iuliana@asebuss.ro, tel.211.58.38/211.59.40
===
7. John Hopkins University Bologna Center in colaborare cu Vukovar Institute for Peace Research and Education (VIMIO) organizeaza in perioada 17 - 30 iunie, in cadrul unei scoli de vara in Vukovar, Croatia, o serie de workshop - uri cu urmatoarele subiecte: 1. Organizarea unei campanii media: Ce este o campanie? Care sunt instrumentele de care avem nevoie?, 2. Utilizarea Instrumentelor Media, 3. Formare de formatori: Abilitati de rezolvare a conflictului.
Costurile de cazare, masa, logistica sunt acoperite de Fundatia Soros. Transportul este asigurat de catre institutia trimitatoare. Informatii suplimentare: http://www.jhubc.it/ccsdd/yoi/
Sunt asteptate sa aplice persoane cu virste cuprinse intre 16 - 28 ani.
===
8. COMPASS Training organizeaza in perioada imediat urmatoare urmatoarele cursuri deschise:
- 01 - 02 iunie (2 zile) - Managementul Vanzarii
- 08 - 09 iunie (2 zile) - Negocieri & Managementul Schimbarii
- 11 - 12 iunie (2 zile) - Comunicare eficienta.
Detalii la tel/fax: 01-321.59.87, sau email: office@compass.ro. Persoana de contact: Mirela Ionescu

C. Lectia de cariera - 1
 
Tu esti o mica firma: "TU srl". Chiar daca lucrezi intr-o companie mare trebuie sa stii ca esti pe cont propriu. Companiile nu sunt oameni. Companiile nu au sentimente. Cei care se asteapta ca firma "sa aiba grija de ei" sau ca firma "sa ia decizii corecte" in privinta lor vor fi dezamagiti, mai ales cand si-au construit puternice legaturi de prietenie in cadrul companiei. Nimeni nu are grija de CARIERA TA mai mult decat tine. Aminteste-ti mereu acest lucru si nu astepta ca "firma" sa aiba grija de tine!
Ti-am mai spus, esti pe cont propriu!

D. International Traineeship Exchange Program
 
Proiectul dezvoltat de AIESEC se adreseaza companiilor interesate sa beneficieze de know-how-ul unui specialist format in una dintre universitatile renumite din strainatate (master/doctorat). Sprijinul poate fi acordat in urmatoarele domenii: finante, contabilitate, marketing, management de proiect, management organizational, resurse umane, drepturile copiilor, mediu, educatie, dezvoltare rurala, sisteme informatice, managementul proiectelor web, programare si dezvoltare de soft, analiza si design de sisteme informatice, managementul retelelor informatice, managementul bazelor de date. Persoanele care va vor oferi consultanta sunt voluntari, organizatiile beneficiare trebuind sa le asigure masa si cazarea.
Pentru detalii adresati-va AIESEC Bucuresti, tel/fax: 01-312.98.54, e-mail: sorinabujorean@aiesec.net. Persoana de contact: Sorina Bujorean, Partnering Coordinator

E. Consilierea carierei
 
Consilierea carierei este o activitate relativ noua in Romania. Ea este strans legata de luarea deciziei cu privire la alegerea unei cariere, schimbarea profesiei sau perfectionarea intr-un domeniu specific de activitate.
Consilierea carierei presupune, in primul rand, relationarea cu un consilier de cariera, pregatit special sa te sprijine in elaborarea planurilor profesionale. El te ajuta sa-ti explorezi interesele, atitudinile, aptitudinile, realizarile personale, nivelul de cunoastere si stilul de invatare, propriile valori. Te va sprijini sa-ti stabilesti obiectivele personale si sa iei deciziile optime pentru dezvoltarea carierei. Consilierul de cariera nu-ti da sfaturi si nici nu te judeca. El este un prieten care te ajuta sa gasesti raspunsurile la intrebarile pe care ti le pui, Pentru el, tu esti persoana importanta. Succesul tau devine succesul lui. El este un antrenor. Alearga umar la umar cu tine, dar niciodata nu va alerga in locul tau.
 
Daca ai nevoie de un consilier de cariera, stii unde sa-l gasesti: cariere@pcnet.ro /01-314.51.01. 
(Discutiile cu un consilier de cariera sunt confidentiale.)

Please feel free to send e'BYF magazine to your friends. To make it more successful please encourage others to join the e'BYF Network and forward any relevant opportunities.
To sponsor, please contact us at cariere@rol.ro/01-314.51.01/092.344.291.
To advertise, please contact us at athmo@rol.ro/01-314.51.01/092.344.291.
To subscribe, please send a message to cariere@rol.ro. Mention "subscribe" in subject line.
To post something into e'BYF please send an e-mail to cariere@rol.ro.
To unsubscribe, please send a message to cariere@rol.ro. Mention "unsubscribe" and the e-mail address you want to be removed from e'BYF Network.
Echipa de redactie: Ovidiu Atanasiu, Lidia Stefan, Carmen Teodor, Ioan Micu.
Tel: 01-314.51.01/092.344.291/092.447.425; e-mail: cariere@rol.ro

©AEC

numarul urmator (2 / 2001)

 
cursuri:
1educat.ro - portal de cursuri
    elearning.romania    Anunturi    eLearning    Stiri    
    1educat    Cursuri    Cariera    Mediul educational    Editor    Resurse    Asistent online    
 
  © AEC Romania, 2001
www.1educat.ro