EDICT

   
 revista furnizorilor de educatie, formare, training
 
   
 
MEDIUL EDUCATIONAL
Institutii
Legislatie
Dictionar
 
RESURSE
Articole
Instrumente
Linkuri utile
Aparitii
Carti
 

numarul 0 din 29 octombrie 2001 - numar pilot
editori: Olimpius Istrate, Ovidiu Atanasiu - AEC Romania
 
 În editia curenta:
Festivalul sanselor tale
Proiecte pentru educatia adultilor
Aparitii editoriale
Jocurile pe calculator

Primul numar al revistei electronice EDICT

Acest numar al revistei electronice EDICT este un numar pilot si a fost trimis tuturor institutiilor de educatie a caror adresa a fost facuta publica într-un mod sau altul.
Daca doriti sa primiti în continuare aceasta revista, va puteti abona din sectiunea EDITOR a sitului www.1educat.ro.

Bani pentru educatie

Bugetul alocat Ministerului Educației și Cercetării prin proiectul legii bugetului de stat pe anul 2002, în valoare de 60.215 miliarde lei (4,2 la sută din PIB), va fi suplimentat cu 4.000 miliarde lei, iar profesorii ar putea beneficia, începând de anul viitor, de tichete de masă.
Comisiile de învățământ, care au analizat, în prezența ministrului Ecaterina Andronescu, proiectul privind bugetul MEC pe 2002, au considerat că suma alocată MEC este insuficientă, motiv pentru care au aprobat amendamentul președintelui Comisiei pentru învățământ a Camerei Deputaților, Anghel Stanciu, de suplimentare a acesteia cu 4.000 miliarde lei. În privința tichetelor de masă, parlamentarii au declarat că nu au nimic împotriva acordării acestora, dacă vor exista fonduri. (ROMPRES - 23 oct. 2001)

 
Educatie continua

Festivalul național al ofertelor de educație permanentă, ediția a II-a

In perioada 7 - 11 noiembrie 2001, se va desfasura în cadrul Complexului Expozitional Romexpo, pavilionul 28, festivalul național al ofertelor de educație permanentă "Șansele Tale prin Educație - România 2001".
Festivalul promovează educația nonformală și informală a adulților prin variate activități de formare continuă și permanentă stimulând cooperarea între instituțiile din sectorul guvernamental și cel al societății civile având ca scop creșterea numărului de beneficiari adulți.
Această manifestare educațională și culturală constituie un bun prilej de a schimba experiențe valoroase și de a reactiva parteneriatul din cadrul rețelelor de furnizori de educație continuă la nivel regional și național, o șansă de informare în legătură cu noile orientări și oferte apărute pe piața educațională din România și străinătate, creând un cadru optim pentru alăturarea resurselor de formare profesională cu dinamica dezvoltării pieței muncii din România.
Printre oganizatori se numara: Universitatea Populară "Ioan I. Dalles", Asociația Națională a Universităților Populare din România și Asociația Universităților Populare Germane.

 
 Recomandarile noastre:
Educatia Adultilor in Romania
Paginile GRUNDTVIG de pe situl Comisiei Europene

Proiecte pentru educatia adultilor

Organizatiile si institutiile romanesti interesate de proiecte de educatia adultilor pot participa in proiecte finantate prin actiunea Grundtvig in Socrates II. Pentru mai multe informatii, aveti la dispozitie paginile de la http://europe.org.ro/educatia_adultilor/, unde va puteti inscrie si la o lista de discutii deschisa tuturor celor interesati.
 
Preuniversitar

Capacitate 2002, bacalaureat 2002

Pe situl Ministerului Educatiei si Cercetarii, la adresa http://www.edu.ro/cap2002.htm gasiti "Metodologia privind organizarea si desfasurarea Examenului de Capacitate 2002, "Calendarul Examenului de Capacitate 2002", "ORDIN nr. 4318/29.08.2001 privind Regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de capacitate 2002", "Programe pentru Examenul de Capacitate 2002".
Similar, la adresa http://www.edu.ro/bac2002.htm gasiti "Metodologia privind organizarea si desfasurarea Examenului de Bacalaureat 2002", "Calendarul Examenului de Bacalaureat 2002", "Programe pentru Examenul de Bacalaureat 2002".
Majoritatea documentelor sunt în format pdf pentru Adobe Acrobat Reader. În cazul în care nu aveti acest program, îl puteti descarca gratuit de la Adobe.

 
Aparitii editoriale
1. "WWW in invatamant. Instruirea prin Internet. Cum publicam si cum cautam pe Web?", autor: Mihai Jalobeanu, Editura Casei Corpului Didactic, Cluj, 2001, 225 pg. Titlul este destul de semnificativ - cartea este destinata mai ales profesorilor incepatori in ale Internetului, dar si celor interesati sa gaseasca resurse despre invatamantul la distanta, si instruirea prin Internet, sau legaturi din scolile si universitatile din tara. Contine consideratii si date statistice privind preocuparea elevilor pentru Internet si stadiul cablarii scolilor si altor unitati de invatamant.
2. "Educatia Universitara", autor: Nicolae Vintanu, Editura Aramis Print, Bucuresti, 2001, 270 pg. Lucrarea formuleaza raspunsuri la probleme vitale pentru progres, într-un context al schimbarilor: ce a fost, ce este si ce trebuie sa fie educatia universitara în noile orizonturi ale existentei umane, ce relatii noi se instituie între cunoastere, valorizare si actiune la nivelul relatiei educative din învatamântul superior; spre ce pare sa tinda noul curriculum universitar si cum sunt posibile noile rationalizari ale interventiilor pedagogice în asimilarea si dezvoltarea profesiei si valorilor civilizatiei.

 
Diverse

Jocurile pe calculator si problemele in invatare

Cercetatorii de la Universitatea Tohoku din Japonia au descoperit ca jocurile pe computer stimuleaza doar acele parti ale creierului responsabile cu miscarea si perceptia vizuala, si nu ajuta dezvoltarea altor arii importante. Copiii care isi petrec mult timp jucându-se la calculator nu reusesc sa-si stimuleze suficient lobii frontali.
Stirea completa...

"Internetul îi face pe copii mai lenesi"

Câtiva psihologi din Marea Britanie au afirmat ca volumul imens de informatie disponibil pe Internet îi determina pe copiii implicati in activitati de e-learning sa nu mai memoreze cunostinte...
Vom reveni cu amanunte.

 
Informatii despre revista EDICT:
Nu ezitati sa trimiteti sugestii, comentarii sau anunturile d-vs. pe adresa: editor [at] 1educat.ro.
Daca aveti deja un abonament la revista EDICT si doriti sa renuntati, trimiteti un mail fara continut la adresa edict@1educat.ro, cu mentiunea "dezabonare" în câmpul Subiect.
Pentru abonament la revista electronica EDICT, click aici sau trimiteti un mail la adresa edict@1educat.ro.

EDICT este publicatie a Asociatiei pentru Excelenta în Cariera. Puteti copia, distribui sau folosi în orice mod informatiile din aceasta revista cu specificarea sursei:
EDICT nr.X/2001, AEC Romania (editor) - [online] www.1educat.ro