EDICT

   
 revista furnizorilor de educatie, formare, training
 
   
 
MEDIUL EDUCATIONAL
Institutii
Legislatie
Dictionar
 
RESURSE
Articole
Instrumente
Linkuri utile
Aparitii
Carti
 

numarul 1 din 16 noiembrie 2001
editori: Olimpius Istrate, Ovidiu Atanasiu - AEC Romania
 
 Īn editia curenta:
Cursuri online gratuite
Seminar RoCHI
Un viitor īn Romānia
Dezbateri europene IER
Training pentru administratia publica din mediul rural
Legislatie

Cursuri online gratuite

1educat.ro anunta incheierea unui protocol cu Editura Agata pentru lansarea de cursuri online gratuite. Primul curs din serie va incepe pe data de 1 decembrie 2001 si va fi disponibil pe situl www.1educat.ro. In ianuarie si februarie urmeaza deschiderea unor cursuri de comunicare, design web, engleza si italiana.
Numele primului curs: "Idei creative pentru copii". Cursul se adreseaza parintilor, bunicilor, educatorilor si, nu in ultimul rand, copiilor. Intentia specialistilor in educatie de la 1educat.ro este de a demonstra ca televizorul si computerul nu sunt singurii determinanti ai educatiei nonformale. De asemenea, formarea structurilor gandirii si imaginatiei copiilor nu este un proces care poate fi lasat la voia intamplarii. Universul copilariei, chiar si in timpurile moderne, poate fi populat cu eroi traditionali, promovand valori autentice intr-un spatiu fantastic in care copiii invata sa coopereze, sa aiba rabdare, sa lucreze in echipa pentru a experimenta, a crea, a lua o decizie.

Seminar RoCHI - Identitati virtuale - Psihologia cyberspatiului

Pe data de 27 noiembrie 2001, ora 10, Institutul de Psihologie "Mihai Ralea" al Academiei Romāne propune o incursiune īn psihologia cyberspatiului pentru a analiza "mecanismele de constructie a identitatii īn mediile virtuale, consecintele si impactul lor asupra a ceea ce īnca denumim viata reala", precum si implicatii pentru proiectarea si implementarea de noi instrumente informatice (cu aplicatii īn educatie, cultura, afaceri, arta, divertisment etc.). Confirmarea participarii si propuneri de contributii sunt asteptate la adresele amarhan@acm.org, ijuvina@acm.org sau la tel/fax (01) 4103200 int 2328, pāna la data de 17 noiembrie 2001.
 
 Recomandarile noastre:
Romanian Internet Learning Workshop
Proeducation

Un viitor īn Romānia

Īn cadrul mesei rotunde cu titlul "Un viitor in Romania" din cadrul JOBSHOP 2001, Ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, domnul Dan NICA, a aratat ca o solutie fezabila la problema migrarii cadrelor universitare catre mediul privat si/sau peste hotare este crearea parcurilor de software ca parteneriate intre administratiile locale, mediul de afaceri si mediul universitar.
Astfel, studentii si profesorii isi pot aduce aportul la realizarea unor proiecte de cercetare pe teme date, comandate de companii private, si pot fi remunerati pentru aceste contributii.
(MCTI - 14.11.2001)

 

Dezbateri Europene IER

Institutul European din Romania anunta crearea unei liste proprii de discutii: Dezbateri Europene IER. Lista Dezbateri Europene IER invita profesionisti din domeniu, cercetatori si universitari pentru a se implica intr-un exercitiu (care se doreste de inalta tinuta academica) pe tematica integrarii europene si a rolului Romaniei in acest proces.
Pentru abonare - trimiteti un mesaj gol (fara subiect, fara text) la adresa dezbateri_europene_IER-subscribe@yahoogroups.com. Sinteza documentara "Repere si puncte de vedere referitoare la dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene" (autori: Elena Geana, Ana-Ilinca Macri si Gilda Truica) este disponibila la adresa http://www.ier.ro:8083/studiu.pdf.

 

Training pentru administratia publica din mediul rural

Programul de training pentru administratia publica din mediul rural derulat de Centrul de Asistenta Rurala (CAR) intentioneaza sa imbunatateasca capacitatile organizationale si individuale ale comunitatilor din mediului rural. Programul va oferi o sansa persoanelor din administratia publica locala din comunitatile rurale sa-si imbunatateasca, spre exemplu, abilitatile in rezolvarea unor probleme urgente.
Trainerii care doresc sa se implice in program sunt invitati sa se inscrie on-line, direct pe pagina de internet a CAR, la adresa http://consultanta.rural-center.org/training/training.html. Alte informatii gasiti la adresa www.rural-center.org.
Persoana de contact: Claudia Novac, Program Coordinator.

 
Legislatie
Hotarārea nr. 1.011 din 8 octombrie privind organizarea si functionarea īnvatamāntului la distanta si a īnvatamāntului cu frecventa redusa īn institutiile de īnvatamānt superior - publicata īn Monitorul Oficial nr. 678.
Hotarārile nr. 1.026 si 1.027 din 11 octombrie 11 octombrie privind lichidarea activitatii la unele institutii de īnvatamānt superior particular - publicate īn Monitorul Oficial Nr. 662.
Aceste texte legislative vor fi disponibile īn curand online īn sectiunea MEDIUL EDUCATIONAL a sitului www.1educat.ro.

 

Legea semnaturii electronice

Adriana TICAU, Secretar de Stat pentru Tehnologia Informatiei in Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a declarat ca normele pentru aplicarea Legii semnaturii electronice au fost finalizate si se afla in proces de avizare de catre alte institutii guvernamentale, pentru ca, in zilele urmatoare, sa fie trimise spre publicare. Normele sint disponibile pentru consultare pe site-ul MCTI la adresa http://www.mcti.ro/legislatie/proiecte.html.
 
Informatii despre revista EDICT:
Nu ezitati sa trimiteti sugestii, comentarii sau anunturile d-vs. pe adresa: editor [at] 1educat.ro.
Daca aveti deja un abonament la revista EDICT si doriti sa renuntati, trimiteti un mail fara continut la adresa edict@1educat.ro, cu mentiunea "dezabonare" īn cāmpul Subiect.
Pentru abonament la revista electronica EDICT, click aici sau trimiteti un mail la adresa edict@1educat.ro.

EDICT este publicatie a Asociatiei pentru Excelenta īn Cariera. Puteti copia, distribui sau folosi īn orice mod informatiile din aceasta revista cu specificarea sursei:
EDICT nr.X/2001, AEC Romania (editor) - [online] www.1educat.ro