1educat.ro - Primul site dedicat ofertei de formare si training  

 situl ofertei educationale

  Asistent  
  1educat  stiri în domeniul educatiei   
Oferta de cursuri, detaliata pe domenii
Planificarea carierei
Editor
Stiri, evolutii, legislatie, dictionar de termeni
Resurse utile pentru furnizorii de educatie
Asistent online

 

Activitatea didactica
Revista de Pedagogie
eLearning
Linkuri utile
Legislatie
Aparitii editoriale
Carti electronice
 
Propune o stire
Recomanda-ne
  În actualitate:
Extinderea programului SANSE EGALE *** Un nou site pentru copii *** Noi cursuri online gratuite

Ministrul Educatiei concediaza profesorii de nota 1

Notele mici obtinute la examenul de titularizare au facut de rîs sistemul de învatamînt din România. Cea mai mare parte a celor care au luat note de 1, 2 sau 3 sînt proaspeti absolventi de facultate care au vrut sa-si gaseasca un post de profesor sau de suplinitor. Mai grav este ca si fostii suplinitori care au predat în scoli cîtiva ani si care doreau sa obtina titularizarea au luat si ei note foarte mici. Parintii elevilor sînt nemultumiti de faptul ca odraslele lor au fost nevoite sa ia lectii de la dascali incapabili. Suparata pe situatia creata în urma examenului de titularizare, Ecaterina Andronescu a declarat ca va analiza rezultatele obtinute la concurs. „În cazul în care vom descoperi profesori suplinitori sau cu grade didactice care, la titularizare, au obtinut medii sub 5, vom renunta la serviciile lor!“, a declarat ministrul.
-- 31 iulie -- Prodidactica)

În atenția școlilor cu elevi rromi

Centrul Educatia 2000+, membra a Soros Open Network România, lanseaza competitia de proiecte în vederea extinderii programului Șanse egale. În afara celor 27 de scoli deja implicate în program, vor mai fi selectate înca 23 de scoli.
Dosarele de înscriere sunt asteptate pâna la data de 1 septembrie 2002. Click pentru detalii despre înscriere...
-- 29 iulie -- Centrul Educatia 2000+)

MagicLand.ro - informații și jocuri pentru copii

Situl www.magicland.ro, lansat de curând, cuprinde informatii si curiozitati din lumea animalelor, astronomie si natura. Este prezenta de asemenea si o rubrica actualizata cu filme, teatre si spectacole pentru copii.
-- 29 iulie --

Noi cursuri online gratuite

În cadrul Academiei 1educat (http://academia.1educat.ro) vor fi disponibile în curând noi cursuri online pe temele:

  • Creativitate
  • Comunicare
  • Web design
-- 27 iulie -- Echipa editoriala 1educat.ro

Concurs deschis pentru Scoala de Statistica Sociala

Fundația pentru o Societate Deschisă - România anunță concursul pentru participarea la Școala națională de statistică socială - Cluj, 1-12 iulie 2002.

Pot concura studenți, masteranzi si doctoranzi, cercetători, cadre didactice la facultăți de științe sociale.

Candidații vor trimite prin e-mail (badescu@msu.edu) un curriculum vitae - care va cuprinde și numele și adresa a două persoane care pot să dea referințe despre candidat, de preferință specialiști în statistică socială - și o scrisoare care să prezinte motivația participării la curs. Data limită pentru înscriere este 20 iunie 2002.

Un site pentru parinti si copii

Avem bucuria sa va anuntam ca pe data de 1 Iunie a fost lansat un site dedicat parintilor, http://parinti.com. Situl cuprinde pagini cu, despre si pentru actuali sau viitori parinti... si copiii lor.

Parinti.com se doreste a fi o comunitate virtuala dedicata parintilor si viitorilor parinti vorbitori de limba romana, de pretutindeni. Deocamdata ne vom rezuma numai la viitori parinti si parintii copiilor prescolari, dorind pe viitor sa ne extindem mai mult gama de subiecte tratate. Parinti.com este un site necomercial, gratuit, realizat din dorinta de a ajuta parintii si viitorii parinti, de a usura comunicarea si schimbul de experienta.
-- 11 iunie -- Noemi Sirbu (admin@parinti.com)

Aplicatie româneasca pentru eLearning

In urma implementarii aplicatiei "Expert Learning System", realizata de SoftExpert din Craiova (www.soft-expert.com), beneficiarii programelor de dezvoltare si instruire furnizate de Departamentul de Training si Consultanta al CODECS (www.codecs.ro) au posibilitatea de a sustine examene on-line.
"Am ales solutia dezvoltata de SoftExpert din mai multe motive: este moderna, flexibila si foarte utila. Folosind Expert Learning System ne vom putea indeplini mai bine misiunea noastra: imbunatatirea performantei si valorificarea eficienta a resursei umane, crescand astfel calitatea, constanta si promptitudinea cu care sunt furnizate serviciile si produsele CODECS," a afirmat D-na Madi RADULESCU, Director Training si Consultanta CODECS.
Sistemul este organizat pe patru nivele: master, administrator, trainer si cursant, fiecare utilizator avand propria sa parola.
Instruirea manageriala in varianta "Expert Learning System" are ca principale beneficii nu numai reducerea costurilor si a timpului alocat procesului de dezvoltare, dar si informatii in timp real privind stadiul de pregatire al cursantilor. Pentru traineri, aplicatia reprezinta un avantaj datorita posibilitatilor de creare de categorii si departamente pentru specializarea focalizata a cursantilor, permitând totodata si generarea de rapoarte statistice si o baza de date cu cele mai frecvente intrebari. "Suntem extrem de incantati ca o firma de talia si renumele CODECS a ales sistemul nostru de management online al examenelor, ceea ce dovedeste calitatea si utilitatea acestui sistem." a declarat prof.dr. Dan NICOLAE, presedinte-director general al SoftExpert.
-- 10 iunie -- Ciprian Nicolae, SoftExpert (office@soft-expert.com)

Relatii interumane si dezvoltarea carierei

Centrul de Consultanta in Dezvoltarea Resurselor Umane "Ardis Consulting" organizeaza intre 25 si 26 mai a.c. un curs de formare care va consta in prezentarea metodei E.S.P.E.R.E. si a aplicabilitatii sale in domeniile relatiilor interumane, sanatatii si dezvoltarii carierei. Metoda E.S.P.E.R.E. (Energie Specifica pentru o Ecologie Relationala Esentiala), elaborata de psiho-sociologul francez Jacques Salome se centreaza pe identificarea blocajelor de comunicare, invatarea unor forme de negociere intre dorintele noastre diferite, crearea unor relatii bazate pe echilibrul dintre "a cere" si "a primi", dintre "a da" si "a refuza".

Cursul este sustinut de dl. Jacques Salome, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in domeniul relatiilor interumane din spatiul francofon, autor a peste 40 de carti vizand comunicarea, teoretician in cadrul Asociatiei C.R.E.Activ si fondatorul Centrului de formare in relatii interumane "Le Regard Fertile" - Franta. Autorul va prezenta si doua dintre cele mai cunoscute carti ale sale, publicate la Editura Curtea Veche: "Daca m-as asculta, m-as intelege" si "Vorbeste-mi, am atatea sa-ti spun."

Cursul se va desfasura la Institutul de Matematica, Str. Grivitei Nr.21, intre orele 9.00 si 17.00. Taxa de curs: 1.000.000 lei.

Informatii suplimentare puteti obtine la sediul Ardis Consulting din Str. Viorele Nr.26, Bl.18, parter, Ap.12, Sector 4, Bucuresti; Tel./Fax: 01-772.27.22; Mobil: 092.266.624; email: ardis@ardis-consulting.ro

-- 18 mai --

Training în formarea continua la distanta

În perioada 18-20 aprilie, la Academia de Studii Economice din Bucuresti, se va desfasura o sesiune de formare pentru managerii institutiilor de educatie continua, organizata de I.N.D.E. (Institutul National de Dezvoltare Economica).

Dintre obiectivele acestui eveniment, enumeram: achizitia de competente necesare pentru elaborarea proiectelor de formare continua la distanta utilizând TIC, crearea unei retele de relatii între echipe pluridisciplinare din cadrul institutiilor de formare.

Pentru înscrieri, sunteti invitati sa vizitati pagina www.serfa.fr/ceprofs. Mai multe amanunte se pot obtine la telefonul 01 - 311.08.82 (I.N.D.E.).

 

urmatoarele  

Asistent online: Poti trimite un anunt la editor [at] 1educat.ro. Dupa ce va fi analizat, în functie de importanta si pertinenta lui, poate fi postat in pagina de stiri.

 

 

Aparitii editoriale:
 
Standarde profesionale pentru profesia didactica
 
Management educational pentru institutiile de învatamânt
 
WWW in invatamant. Instruirea prin Internet. Cum publicam si cum cautam pe Web?
 
Educatia Universitara

 


Cursuri online gratuite

Primul curs din serie - "Idei creative pentru copii" - este disponibil la adresa academia.1educat.ro.
 
Carti în format electronic
 

eBooks

Carti electronice, pe care le poti achizitiona de pe Internet, iar apoi le "rasfoiesti" direct din calculator.
Click pentru Libraria OnLine.

cursuri:
1educat.ro - portal de cursuri
    Cursuri gratuite    Anunturi    eBooks    Stiri    
    1educat    Cursuri    Cariera    Mediul educational    Editor    Resurse    Asistent online    
 
  © AEC România, 2001-2002
www.1educat.ro